Kakelugnar är både vackra och effektiva

Om du vill ge ditt hus en touch av rustik, och samtidigt göra en bra investering för framtiden kan det vara läge att kika in hos Lindholm Kakelugnar. Här finns kakelugnar i flera olika modeller och former, alla minst 100 år gamla, och oftast den enda i sitt slag.

En sådan ugn gör hjälper ditt hem att få unik känsla och identitet, jämfört med att exempelvis  en möbel från IKEA.  Dessutom skänker den värme, och är en självklar fokuspunkt för mysiga hemmakvällar, inte minst under den kallare tiden på året. 

En kakelugn har väldigt bra egenskaper när det gäller att hålla värmen, jämfört med andra typer av ugnar. Värmen magasineras på ett helt annat sätt, vilken gör att den är både praktisk och ekonomisk.

Kakelugnar har hög verkningsgrad

Den har dessutom en hög verkningsgrad, ofta 90 procent. Detta bidrar till att det är en väldigt bra investering, inte minst inför en framtida försäljning av ditt hus. Den sänker uppvärmningskostnaderna för ditt hus under vintertid.

Lindholm Kakelugnar finns i Varberg, men verkar i hela landet. De jobbar även internationellt och säljer ugnar till utlandet. De har ca 150 ugnar till försäljning, i olika modeller och former. Du kan välja mellan att köpa en rektangulär ugn, en rund sådan, eller en kolonn. De har också hantverksugnar, som är ett lite annorlunda format, som tillverkades av en lokal hantverkare på landsbygden, ofta på den svenska västkusten.

De säljer inte bara ugnar till privatpersoner, utan även till bostadsrättsföreningar och företag som vill ge sina lokaler en touch av personlighet och kvalitet.